Bartın Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Çift Anadal (ÇAP) / Yan Dal Kılavuzu

Çift Anadal Programı (ÇAP)  başvuruları için önemli maddeler :

1. Lisans öğrencileri ikinci anadal programına en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyıl başında; önlisans öğrencileri ise ikinci anadal programına en erken ikinci, en geç üçüncü yarıyılın başında başvuru yapar.

2. Çift anadal diploma programına başvurabilmesi için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması gerekir.

3. Başvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilirler.

4. Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

___________

Yan Dal Program başvuruları için önemli maddeler :

1. Yan Dal programına, anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvuru yapılabilir.

2. Yan Dal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm AKTS’li dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir.

3. Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 2,50 olması gerekir.

Bölüm öğrencileri başvuruları edebiyat@bartin.edu.tr  adresine gönderilecektir.