TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2. Dönem Başvuruları Başladı.

TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için hibe desteği sağlanmaktadır.
Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenmektedir.  Destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde ve her durumda lisans öğrenimlerini bitirmeden projesini tamamlamak zorundadır.

2209-A 2020/2 Dönemi başvuruları Covid-19 salgını dolayısı ile beyan usulu ile alınacaktır. Bu doğrultuda başvuru sırasında yüklenmesi zorunlu tutulan tek belge proje önerisi belgesidir. Onaylı transkript (ıslak imzalı veya e-imzalı) bölüm onay yazısı (ıslak imzalı veya e-imzalı) ve taahhütname (ıslak imzalı) belgeleri proje yürütücülerinden daha sonra talep edilecek ve sisteme yüklenmesi istenecektir.

2020 yılından itibaren maksimum destek tutarı 4.000 TL'dir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Başvuru Dönemi

Açılış Tarihi

Kapanış Tarihi

Sonuç Açıklama

2. Dönem

02.12.2020

30.12.2020

Nisan 2021

Son başvuru günü mesai bitiminde (17.30) başvuru sistemi girişe kapatılır.