Sosyal Bilimler Alanını Tercih Edecek Öğrencilere Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumundan Lisans Bursu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu tarafından 2021 yılı burs başvuru ilan metninde yer verilen ilgili bölümleri tercih eden öğrencilere en düşüğü aylık 1.000 TL olmak üzere 2.000 TL’ye kadar lisans burs desteği sağlanacaktır.

Türk Tarih Kurumu ise ilk 3 tercihinden biri olarak Tarih, Tarih Eğitimi, Tarih Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşen toplam 400 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1.000-2.000 TL arasında ve yine bu bölümler içerisinde kazandığı bölüme en yüksek puanla yerleşen 50 lisans öğrencisine 1.000 TL olmak üzere burs verecek. Ayrıca ilk 3 tercihinden biri olarak Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Antropoloji bölümlerinden birine yerleşen toplam 36; Coğrafya bölümüne yerleşen toplam 12; Felsefe bölümüne yerleşen toplam 12; Sosyoloji bölümüne yerleşen toplam 12; Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerine yerleşen toplam 36 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1.000-2.000 TL arasında burs desteğinde bulunacak. İlgili bölümlerde öğrenim gören 92 lisans öğrencisi de çift ana dal/yan dal bursundan yararlanacak.

Türk dili ve tarihi ile ilgili Kurumlarca belirlenen bölümlerde (Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türkçe Öğretmenliği; Tarih, Tarih Eğitimi, Tarih Öğretmenliği, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Antropoloji, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler) okuyan ara sınıf öğrencileri yabancı dil bölümlerinde yan dal veya çift ana dal öğrenimi görmeleri hâlinde; yabancı dil bölümlerinde okuyan öğrenciler ise Türk dili ve tarihi ile ilgili anılan bölümlerde yan dal veya çift ana dal öğrenimi görmeleri hâlinde verilecek burslardan kontenjanlar dâhilinde faydalanabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.