Uluslararası Öğrenciler İçin HES Kodunun UBYS Sistemine Girilmesi Hakkında

CLICK HERE TO READ THIS ANNOUNCEMENT IN ENGLISH

Tüm uluslararası öğrencilerimizin dikkatine,

Covid-19 pandemisi nedeniyle üniversitemiz öğrencilerini hastalığa karşı korumak ve önlem alabilmek adına Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ya da SMS yoluyla alınan HES kodunun UBYS sistemine girilmesi gerekmektedir.

Yabancılar için HES kodu nasıl alınır?
SMS olarak HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;
Milliyeti (IRN), pasaport numarası, doğum tarihi (yıl olarak) ve soy ismi yazılarak yabancılar için HES kodu alınabilmektedir.
ÖRNEK: HES IRN H42434275 2001 VAZIRI

Türkiye Cumhuriyeti yabancı kimliğine sahip (yabancı kimlik numarası 97, 98 ve 99 ile başlayan) kişiler ise;
HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla;
yabancı kimlik numarası ve doğum yılını 2023’e SMS olarak göndererek alabilirler.

Aşağıda bulunan linkler üzerinden HES kodu alınabilmektedir.

Sonrasında altta yer alan videoyu izleyip içerisindeki adımları takip ederek HES kodunuzu ilgili bölüme giriniz.

Uluslararası öğrencilerimizin aşılanmasıyla ilgili olarak;
ülkemize eğitim almak için gelmiş ve YÖKSİS' e YÖK Öğrenci Numarası (987…) ile kayıt edilmiş uluslararası yabancı uyruklu öğrencilerin aşı tanımlamaları Sağlık Bakanlığınca yapılmıştır. Söz konusu öğrenciler YÖK Öğrenci Numarası ile hastaneye başvurmaları halinde aşı olabileceklerdir